Често Задавани Въпроси (FAQ) bak

Какво е Виртуална Реалност (VR)?

Виртуалната реалност е компютърно генерирана среда, която ви позволява да изпитате различна реалност. Чрез специална каска или чифт VR очила и контролер, Вие се пренасяте в нов свят, където можете да изследвате, играете или изживявате нови усещания.


Става ми лошо от VR. За мен подходящо ли е?

Не се притеснявайте! Ubisoft Escape игрите са проектирани така, че да избягват дискомфорта във вестибуларния апарат, предизвикан от движението (т.нар. motion sickness). Често причината за този дискомфорт се дължи на лошо качество, ниската честота на кадрите (frame rate) и изкуственото движение с контролера. Когато сте във Виртуалната Реалност и персонажът ви се движи, но тялото Ви е неподвижно, се получава ефектът на морската болест (където се случва обратното – корабът и тялото ви се движат, но визуално сте неподвижен). Затова, за да се намали ефектът на морската болест, или трябва и тялото Ви да се движи както във Виртуалната Реалност, или да се ползва телепортация, когато искате придвижване на по-големи разстояния. Всички тези проблеми са решени от Ubisoft още по време на дизайна на игрите с високото си качество и с движението с телепортация. По-малко от 1% от нашите играчи изпитват проблеми с вестибуларния апарат.


Играта добра ли е за Team Building?

Тя е направена за екипи! Не можете да избягате сами! Трябва да работите заедно и всеки има определена роля, която трябва да изиграе. Ключът към успеха е да си говорите, слушате и да си сътрудничите. И да си чукнете едно пет, когато успеете!


Имам страх от височина. Тези преживявания подходящи ли са за мен?

Краката ви винаги ще докосват пода, вие сте 100% в сигурност, но мозъкът ви може да мисли друго ☺ Нашите преживявания могат да бъдат предизвикателни за хора със силен страх от височина! Но те също така са невероятно възнаграждаващи, когато ги преминете!


Не съм геймър, това преживяване става ли за мен?

Да, 100%! Това не е видео игра. Това е интуитивно изживяване, направено за всички, от 12 до 82 годишна възраст. Ако знаете как да говорите, слушате, ходите и взимате предмети, имате всички необходими умения, за да го направите. В преживяванията няма насилие и са фокусирани върху сътрудничеството между играчите. Отлични са за семейства! Перфектни за корпоративни събития.


Подходящи ли са тези игри и въобще VR-ът за деца?

Разбира се, виртуалната реалност е зона, достъпна за опит от хора на всяка възраст, но ние я препоръчваме за деца над 12-годишна възраст, които трябва да бъдат под наблюдението на възрастни. Ако се чувствате така, можете да доведете и бабите и дядовците си, за да могат да се насладят на наистина невероятно изживяване.


Какъв тип VR очила имате?

Oculus Rift S, които понастоящем имат една от най-добрите технологии на пазара.


Колко човека може да играят?

Двама ИЛИ четирима – няма как да играят трима или друга бройка.


Мога ли да направя резервация за по-голяма група?

Разбира се, но за групови резервации е най-добре да ни изпратите имейл на [email protected] По този начин можем да Ви помогнем в избора на най-доброто време за Вас, за да се уверим, че ще имате възможно най-доброто преживяване.


Мога ли да платя с карта?

За съжаление все още не. В момента можете да платите само в брой. Скоро ще въведем и опция за плащане с карта. Можете да намерите ценовата листа тук.


Как да резервирам?

Използвайте формата ни за резервации тук, обадете ни се на +359 878 141 333 или ни изпратете имейл на [email protected] Отворени сме всеки ден, от понеделник до петък 13:00 – 23:30, събота-неделя 12:00 – 23:30, приемаме обаждания всеки ден от 9:00 до 00:00


Може ли всеки да играе, дори да е с някакви увреждания?

VR системите могат да се използват от всеки, стига да са възможни движения на главата, ръцете и шията. Ако имате епилепсия, моля бъдете внимателни. Ако носите очила, е въпрос на адаптивност, тъй като може да не е необходимо да ги използвате заедно с каските. Лещите са най-добрият вариант.